top of page
Cyaankali40-169.jpg

About Cyaankali

Ben je helemaal fashion-addicted, maar kan je budget niet altijd even goed mee en draag je graag jouw steentje bij aan duurzame wereld? Dan is Cyaankali iets voor jou!

Een gezellige secondhandshop in Leuven met geselecteerde designerstuks van voorbije seizoenen. Je kan er Belgische toppers als Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, A.F. Vandevorst, Sofie D’Hoore, Maison Martin Margiela … terugvinden, maar ook internationale klasse als Prada, Marc Jacobs, Paul Smith, Isabel Marant, Saint Laurent, Balenciaga, Balmain …

Wekelijks komen er nieuwe, preloved stuks binnen, geregeld op schattentocht komen is dus de boodschap!

About me

Ik ben zowel wetenschapsleerkracht als ontwerpster en eigenaar van Cyaankali. Het verhaal achter mijn label RE°invented by AnneN startte toen ik de kleding van mijn papa heruitvond en een nieuw verhaal gaf in unieke stuks voor mezelf. Op die manier kreeg zijn geliefde kleding een nieuw leven en kon ik zijn herinneringen dicht bij me te houden. RE°invented zag het daglicht. Sindsdien streef ik er naar om kleding en stoffen een tweede (of zelfs derde) leven te geven. De overname van Cyaankali was dan ook een logische volgende stap en past helemaal in mijn droom om verder te werken een duurzaam, totaalconcept waar mensen weer voeling krijgen met de waarde van kleding.

Cyaankali2022-050.jpg
Cyaankali Herfst 2022-097.jpg

Fotografie: Lies Borgers

About conscious fashion

Ik ben er ondertussen van overtuigd dat duurzame mode de enige juiste keuze is voor de toekomst. Maar waarom is dit zo belangrijk?

Als je probeert om eerlijk en/of duurzaam te shoppen, steun je de mensen die jouw kleding maken. Dus support your makers en vergeet hierbij zeker niet de lokale handelaars en creatievelingen!

Kleding die ligt weg te kwijnen in jouw kleerkast, maakt je niet gelukkig. Door ze naar een tweedehandswinkel te brengen, geef je ze een tweede leven en maak je er iemand anders gelukkig mee. Een extra pluspunt als je zelf ook tweedehands shopt, want zo kan je toch geregeld jouw garderobe vernieuwen zonder dat je meedraait in de wegwerpmaatschappij.

Als je bewuster gaat nadenken over jouw aankopen, ga je onbewust minder kopen. Op lange termijn hoeft duurzame mode niet duurder te zijn. 

En als jij kiest voor slow en conscious fashion, zorg je dat ontwerpers en de verkopers van deze stuks het ook beter gaan doen en meer kansen krijgen. Jij werkt dus mee aan een betere wereld! Iets om heel erg trots op te zijn.

 

 

Liefs, Anne 

bottom of page